רפורמת הייבוא למזון החדשה: כך תיערך נכון לשינויים ברגולציית המזון בישראל

רפורמת ייבוא חדשה בתחום המזון

החל מ- 1 בינואר 2025 נכנסה לתוקף רפורמה רגולטורית חדשה ומשמעותית בתחום ייבוא המזון לישראל.
הרפורמה, המוכרת בשם "מה שטוב לאירופה – טוב לישראל", מביאה עמה שינוי עמוק בדרך בה מגדירים, מאשרים ומסמנים מוצרי מזון מיובאים.

מה כוללת הרפורמה?
משרד הבריאות אימץ 44 דירקטיבות אירופאיות חדשות, שמתייחסות להיבטים רגולטוריים קריטיים, ביניהם:

– הגדרת חומרים מותרים ואסורים לשימוש במזון
– תקינה מחמירה לגבי מזהמים ושאריות חומרי הדברה
– הנחיות חדשות לגבי מבנה, ניסוח וסימון על גבי אריזות ובערוצי שיווק
– הרפורמה כבר בתוקף – אך קיימת תקופת מעבר עד 1 בינואר 2028, שלאחריה כל מוצר מזון מיובא ומיוצר יחויב בעמידה מלאה בדרישות החדשות.

למה חשוב להתחיל בתהליך כבר עכשיו?
כדי למנוע עיכובים בכניסת סחורה לישראל, סירוב בשחרור ממכס או דרישות לתיקונים חוזרים – חשוב להיערך מבעוד מועד:

✅ התאמת התיק הרגולטורי הקיים
✅ עדכון אישורים
✅ עיצוב תוויות לפי הדרישות החדשות
✅ התאמת מידע שיווקי (גם לאונליין) אנחנו לא מוודאים מידע שיווקי אלא רגולטורי

איך CLIR יכולה לעזור?
ב־CLIR אנו מלווים את לקוחותינו לאורך כל שלבי ההתאמה:

– בדיקה מקיפה של המצב הקיים
– גיבוש אסטרטגיית מעבר רגולטורית
– הגשת הבקשות לרשויות, כולל תיאומים מול משרד הבריאות

📞 לתיאום שיחה:
נשמח לתאם שיחת היערכות ראשונית לבחינת תיקי המוצרים שלך,
ולבנות יחד תוכנית פעולה רגולטורית מסודרת.

👉 צור קשר עכשיו ונשמח לסייע – לחץ כאן

Tags :
Share This :

תפריט נגישות